Het Groningen Guitar College (GGC) is een samenwerkingsverband tussen een aantal zelfstandig werkende gitaardocenten in Groningen.

Ons doel is om je op te leiden tot een zelfstandig muzikaal denkend, voelend en spelend gitarist. Het meest belangrijke voor ons is degene die achter de gitaar zit. De persoon zelf. Wie ben je, wat beweegt je. Waarom speel je gitaar, wat wil je leren.

Alle GGC docenten zijn breed onderlegd in verschillende muziekstijlen en in staat je jarenlang op een plezierige manier vooruit te helpen. Maar soms zoek je nét even dat ene liedje, of wil je alles weten van die ene specifieke speeltechniek. Binnen het GGC is ook die specialistische kennis aanwezig.

Doordat binnen het GGC de lijntjes kort zijn en iedereen elkaar kent is het antwoord op de specifieke vraag altijd in een tel voorhanden.

Samenwerking

Het GGC is dus meer dan een individueel opererende gitaardocent. De unieke samenwerking tussen de docenten, maar ook met de (inter)nationale muziekwereld, creëert een bijzondere en kennisrijke omgeving voor gitaarstudenten. Door de ruime expertise van het collectief, biedt het GGC haar studenten de kans om zichzelf volop te ontwikkelen in elke mogelijke gitaarstijl. Regelmatig wordt deze expertise en kennis uitgewisseld door zowel docenten als studenten om zo adaptief mogelijk les te kunnen geven. Bovendien krijgen studenten van het GGC de mogelijkheid om, tegen gereduceerd tarief, maandelijkse workshops te volgen om zo bepaalde vaardigheden en technieken te leren en kennis te vergroten. Op deze manier biedt het GGC haar studenten de kans om zich zo breed mogelijk te ontwikkelen. De wereld van de gitaar is immers breed en divers. Dit kan worden geconcludeerd uit het pallet aan gitaarstijlen dat wordt aangeboden: pop, rock, soul funk, blues, jazz, african en flamenco. Uiteraard is ook hier de leidraad dat het spel vanuit plezier wordt ontwikkeld.