Opening Groningen Guitar College

Groningen: City of Guitar Talent 

Op zaterdag 30 en zondag 31 januari presenteert het Groningen Guitar College tijdens een feestelijke openingsweekend haar plannen en activiteiten voor 2016. Op de zaterdagmiddag brengen de docenten van het GGC in korte, inspirerende concerten de grote verscheidenheid aan gitaarstijlen ten gehore, van Flamenco tot Gypsy Jazz en van Fusion tot African. Het GGC is een grote pijler op het gebied van talentontwikkeling en is een belangrijke toevoeging aan Groningen City of Talent.

 

Op zondagmiddag 31 januari gaat het feestelijke openingsweekend verder met een energieke masterclass van fusion-gitarist Joost Vergoossen. In 2012 verscheen zijn album Breaking Cycle gevolgd door lovende recensies. Lust for Life Magazine schreef: “Deze man heeft smaak, deze man weet precies welke noten hij op welk moment moet spelen om een optimaal effect te bereiken. (…) Zijn grote voorbeelden Joe Satriani, Steve Lukather en Eric Johnson kunnen er een puntje aan zuigen.” Tevens is hij in 2013 en 2014 door de lezers van het vakblad Gitarist uitgeroepen tot de beste gitarist van de Benelux. Tijdens de twee uur durende masterclass komen niet alleen alle facetten van gitaarspelen aan bod, maar wordt er ook stilgestaan bij het muzikant zijn in het algemeen.

Het Groningen Guitar College is een onafhankelijk lescollectief en opleidingsinitiatief van zes docenten en verzorgt gitaaronderwijs van de basisschool tot aan de vakstudie. Het GGC is een onderdeel van Stichting Five Great Guitars dat onder leiding van artistiek leider Jan Kuiper een begrip is in de Nederlandse muziekwereld. Mede hierdoor staat het GGC in direct contact met het professionele werkveld van topgitaristen uit Nederland, maar ook het buitenland. Het uitgangspunt van het GGC is dat de musicus en de mens niet te scheiden zijn. Als je als musicus bewust, beweeglijk en flexibel bent, dan ben je dat als mens ook.

Het GGC is veel meer dan een individueel opererende gitaardocent. De unieke samenwerking tussen de docenten, maar ook met de (inter)nationale muziekwereld, creëert een unieke en kennisrijke omgeving voor gitaarstudenten. Door de ruime expertise van het collectief, biedt het GGC haar studenten de kans om zichzelf volop te ontwikkelen in elke mogelijke gitaarstijl. Regelmatig wordt deze expertise en kennis uitgewisseld door zowel docenten als studenten om zo adaptief mogelijk les te kunnen geven. Bovendien krijgen studenten van het GGC de mogelijkheid om maandelijkse workshops te volgen om zo bepaalde vaardigheden en technieken te leren en kennis te vergroten. Op deze manier biedt het GGC haar studenten de kans om zich zo breed mogelijk te ontwikkelen. De wereld van de gitaar is immers ook zo breed en divers.


Zaterdag 30 januari:
Opening Groningen Guitar College
Door de docenten van het GGC
Adres: Remonstrantse Kerk Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen
Aanvang: 14.00 uur
Entree: Gratis

Zondag 31 januari: Masterclass Joost Vergoossen
Adres: Remonstrantse Kerk Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen
Aanvang: 14.00 uur
Entree: € 10,00

Groningen guitar College groot-7676

Het docententeam van het Groningen Guitar College!
vlnr: Allard Gosens, Pascal Binneweg, Joost van der Beek, Digmon Roovers (zittend), Ronald Kamphuis, Albert van Holthoon.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.