Groningen guitar College klein-7621

Pascal Binneweg:

Pascal (Pascalito) Binneweg (1967), is al van kinds af aan bevlogen door de flamenco. Hij nam op jonge leeftijd gitaarles en studeerde onder andere bij John Fillmore en Eric Vaarzon Morel. Inmiddels speelt hij al zo’n 25 jaar professioneel flamenco en componeert hij zijn eigen melodieën vanuit deze stroming.
Pascal studeerde Kunst, Cultuur en Media aan de Rijksuniversiteit Groningen met als hoofdvak Muziekwetenschappen. Muziek maken is echter wat hem het meeste boeit. Hij reist dan ook vaak af naar Spanje om weer even dicht bij de bron te zijn.
Pascal geeft gitaarles in diverse stijlen zoals flamenco, latin, jazz en pop. Op basis van een persoonlijk lesplan krijgt de beginnende of gevorderde leerling les in bijvoorbeeld het goed leren begeleiden, improviseren, basis harmonieleer, muziektheorie of notenschrift. Plezier en ontwikkeling staan bij gitaarles centraal waarbij de leerling zijn of haar eigen stijl en geluid kan gaan ontdekken.

In mijn spel ben ik steeds meer op zoek naar de stilte tussen de noten. Mijn streven is altijd de muziek te laten ademen. Ik ben er van overtuigd dat dit vaak de manier is om naar het hart van de mensen toe te spelen. Naarmate ik ouder word en meer meters heb gemaakt, ga ik eigenlijk steeds minder noten spelen: ‘every note counts’. Wie zei dat ook alweer?
Ik ben altijd erg gefascineerd wanneer musici gedoceerd spelen, gebruik maken van hun virtuositeit, maar altijd in dienst van het lied of de compositie. Ik houd over het algemeen van muziek met een sterke ritmische basis en een grote rijkdom aan harmonie en pakkende melodieën. Wanneer dit dan nog gecombineerd wordt met een eigen geluid, improvisatie en een goede en intelligente tekst, dan ben ik verkocht.
website: www.pascalito.nl
mail: pbinneweg@hotmail.com
mobiel: 06-14448090