Pascal Binneweg

Groningen guitar College klein-7621

Pascal (Pascalito) Binneweg (1967), is al van kinds af aan bevlogen door de flamenco. Hij nam op jonge leeftijd gitaarles en studeerde onder andere bij John Fillmore en Eric Vaarzon Morel. Inmiddels speelt hij al zo’n 25 jaar professioneel flamenco en componeert hij zijn eigen melodieën vanuit deze stroming.

Pascal studeerde Kunst, Cultuur en Media aan de Rijksuniversiteit Groningen met als hoofdvak Muziekwetenschappen. Muziek maken is echter wat hem het meeste boeit. Hij reist dan ook vaak af naar Spanje om weer even dicht bij de bron te zijn.

Pascal geeft gitaarles in diverse stijlen zoals flamenco, latin, jazz en pop. Op basis van een persoonlijk lesplan krijgt de beginnende of gevorderde leerling les in bijvoorbeeld het goed leren begeleiden, improviseren, basis harmonieleer, muziektheorie of notenschrift. Plezier en ontwikkeling staan bij gitaarles centraal waarbij de leerling zijn of haar eigen stijl en geluid kan gaan ontdekken.

In mijn spel ben ik steeds meer op zoek naar de stilte tussen de noten. Mijn streven is altijd de muziek te laten ademen. Ik ben er van overtuigd dat dit vaak de manier is om naar het hart van de mensen toe te spelen. Naarmate ik ouder word en meer meters heb gemaakt, ga ik eigenlijk steeds minder noten spelen: ‘every note counts’. Wie zei dat ook alweer?

Ik ben altijd erg gefascineerd wanneer musici gedoceerd spelen, gebruik maken van hun virtuositeit, maar altijd in dienst van het lied of de compositie. Ik houd over het algemeen van muziek met een sterke ritmische basis en een grote rijkdom aan harmonie en pakkende melodieën. Wanneer dit dan nog gecombineerd wordt met een eigen geluid, improvisatie en een goede en intelligente tekst, dan ben ik verkocht.

Joost van der Beek

Groningen guitar College klein-7606

Joost van der Beek is professioneel gitarist, componist en gitaardocent met een brede muzikale interesse. Hij studeerde in 2011 af aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. In 2014 behaalde Joost zijn Master of Arts graad aan het ArtEZ Conservatorium. Tijdens deze masteropleiding studeerde hij een jaar in Californië aan het Los Angeles College of Music, om zich verder toe te leggen op de jazzrock/fusion muziek. Hij heeft in Los Angeles onder andere lessen gevolgd bij Allen Hinds, Brad Rabuchin, Jerry Watts en Ralph Humphrey.

Joost heeft zich door de jaren geprofileerd als allround gitarist. Door zijn passie voor uiteenlopende muziekstijlen heeft hij zich onder andere toegelegd op pop, rock, funk en jazz.

Naast zijn werk als sessie- en studiogitarist legt Joost zich toe op het componeren en arrangeren. Zo werkt hij samen met verschillende songwriters in Los Angeles als songwriter en studiogitarist.

Aangezien het muzikantenbloed kruipt waar het niet gaan kan, speelt Joost in veel verschillende bands, waaronder het Joost van der Beek Trio, een jazzrock/fusion formatie dat voornamelijk arrangementen en composities speelt van zijn hand.

Allard Gosens

FotoAllard

De muzikale carrière  begon aan het Prins Claus Conservatorium. Daar studeerde ik jazz gitaar en kreeg les van o.a. Eef Albers, Winfred Buma, Philippe Catherine, Anton Goudsmid en vele anderen. Na de eerste fase studie volgde er een 2e fase studie jazz gitaar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Met de big band van het Koninklijk Conservatorium speelde ik in 2002 op het North Sea Jazz festival.In 2010 won ik de solisten prijs tijdens het internationaal Big Band concours van Enschede.

Ronald Kamphuis

Groningen guitar College klein-7696

Ronald Kamphuis: www.ronaldkamphuis.com info@ronaldkamphuis.com Ronald Kamphuis is uitvoerend gitarist in een aantal zeer diverse bands. Bovendien is hij werkzaam als gediplomeerd gitaardocent in Groningen en Drachten. Specialisatie hierin is lichte muziek (pop, rock, funk, blues) en (gipsy) jazz. Ook is het mogelijk begeleid te worden in de voorbereidingen voor een conservatorium-opleiding.

Digmon Roovers

Groningen guitar College klein-7712

Digmon Roovers: www.digmonroovers.com digmonroovers@gmail.com 06-55378258 Oprichter Groningen Guitar College. Digmon Roovers is een zeer enthousiaste en ervaren conservatorium muzikant met een rijke muziekeducatieve en creatieve ervaring. Digmon is sinds 1998 werkzaam als gitaardocent aan de Muziekschool Oost-Groningen, heeft een bloeiende privé-lespraktijk en geeft diverse cursussen en workshops waaronder de cursus “Gitaar in de klas!” voor leerkrachten in het basisonderwijs. Hij is werkzaam als gitarist in verschillende formaties waaronder “The Five Great Guitars” met o.a. Jan Kuiper, Harry Sacksioni, Eric Vaarzon Morel, Rosenberg Trio en Jan Akkerman.

Albert van Holthoon

Groningen guitar College klein-7569

Albert van Holthoon: www.dna-music.nl info@dna-music.nl 06-51586650 Mede-oprichter Groningen Guitar College. Albert van Holthoon werkt als interim projectmanager bij Zuuver en geeft daarnaast in deeltijd gitaarles in Winsum en Groningen. Albert is ook actief binnen DNA-Music, een onderneming op het gebied van muziek en educatie voor scholen, bedrijven, instellingen en particulieren.